Koncoročné písomné práce

Dátum: 07.06.2018

Vložil: Albertpak

Titulok: How To Prevent Prostate Problems And Diseases?

The prostate gland is a vital a part of a male's the reproductive system. It secretes fluids that help the transportation and activation of sperm. The prostate related is situated just before the rectum, below the bladder and all around the urethra. When there is prostate problem, in most cases really really irritating and inconvenient for the patient as his urinary product is directly affected.

The common prostate health problems are prostate infection, enlarged prostate and prostate type of cancer.



Prostate infection, also known as prostatitis, is among the most common prostate-related symptom in men younger than 55 yrs . old. Infections of the men's prostate are classified into four types - acute bacterial prostatitis, chronic bacterial prostatitis, chronic abacterial prostatitis and prosttodynia.

Acute bacterial prostatitis may be the least common of kinds of prostate infection. It is a result of bacteria located in the large intestines or urinary tract. Patients may experience fever, chills, body aches, back pains and urination problems. This condition is treated by making use of antibiotics or non-steroid anti-inflammatory drugs (NSAIDs) to ease the swelling.

Chronic bacterial prostatitis is a condition of a particular defect inside the gland along with the persistence presence of bacteria in the urinary tract. It can be a result of trauma towards the urinary tract or by infections originating from the rest in the body. A patient may go through testicular pain, lower back pains and urination problems. Although it is uncommon, it can be treated by removal of the prostate defect followed by making use antibiotics and NSAIDs to deal with the soreness.

Non-bacterial prostatitis makes up about approximately 90% of prostatitis cases; however, researchers have not to establish the causes of these conditions. Some researchers believe that chronic non-bacterial prostatitis occur as a consequence of unknown infectious agents while other believe intensive exercise and high lifting might cause these infections.

Maintaining a Healthy Prostate

To prevent prostate diseases, a suitable weight loss program is important. These are some from the actions to maintain your prostate healthy.

1. Drink sufficient water. Proper hydration is necessary for health and wellness and this will also maintain your urinary track clean.

2. Some studies declare that several ejaculations weekly will assist to prevent prostate type of cancer.

3. Eat steak sparingly. It has been shown that consuming greater than four meals of beef every week will raise the probability of prostate diseases and cancer.

4. Maintain an appropriate diet with cereals, vegetable and fruits to make certain sufficient intake of nutrients required for prostate health.

The most crucial measure to take to make certain a normal prostate would be to opt for regular prostate health screening. If you are forty yrs . old and above, you need to opt for prostate examination at least per year.

Odpovedať

—————

Dátum: 06.06.2011

Vložil: pani učiteľka

Titulok: Koniec školského roka sa blíži

Blíži sa koniec roka a to nie je len koncoročný výlet, ale aj koncoročné písomné práce, zaokruhľovanie známok a vysvedčenie. Tu sa zameriam na Sj a M. Na záverečné písomné práce neustále opakujeme, ale ešte raz vám pripomeniem, čo treba zopakovať. Zo Sj:
-abeceda
-rozdelenie slov na slabiky
-vybrané slová -doplňovanie i/í, y/ý, -ov,-ou na konci slov
-určovanie gramatických kategórii v pod. menách, príd. menách a slovesách
-určovanie slovných druhov vo vete
Z M: -sčítanie a odčítanie pod seba
-násobenie pod seba, jednociferným číslom, dvojciferným číslom
-delenie so zvyškom
-zaokruhľovanie
-slovná úloha
-premena jednotiek
-rysovanie štvoruhoľníka a výpočet jeho obvodu
Napíšte mi, k čomu sa ešte chcete vrátiť pri opakovaní. Čo vám robí problém, nevadí ak len jednému z vás. Zopakujeme spoločne celá trieda :)
Želám vám, aby tieto písomné práce dopadli čo najlepšie a aby ste boli spokojní so známkami a s vysvedčením.

Odpovedať

—————





Diskusná téma: Koncoročný výlet

Dátum: 03.05.2011

Vložil: david zimen

Titulok: Re:kam na vylet?

no ja si myslim ze by sme mohli ist na to splavovanie, lebo minuli rok sme boli v jaskyni
tak preto som sa rozhodol dat hlas splavovaniu!!! S posdravom:DAVID

Odpovedať

—————

Dátum: 02.05.2011

Vložil: Alzbetka CHabadova

Titulok: vyhra splavovanie?

ja si myslim ze splavovanie vyhra

Odpovedať

—————

Dátum: 02.05.2011

Vložil: Anička Ďuranová

Titulok: Kam ideme na koncoročný výlet

Mne sa páčia obidve možnosti jaskyna je dobrá ale radšej na splavovanie ja som tam už bola ale niektorí ešte nie a bolo by márne datˇ hlas jaskyni lebo viac hlasov dostalo splavovanie.

Odpovedať

—————

Dátum: 01.05.2011

Vložil: Patrik Majerov

Titulok: výlet

v jaskyni som už bol a splavovanie rieky je podľa mňa väčší adrenalín

Odpovedať

—————

Dátum: 27.04.2011

Vložil: Gabriel

Titulok: výlet

Jaskyňa je tiež dobrá,ale bol som tam už 100-krát +.

Odpovedať

—————

Dátum: 27.04.2011

Vložil: pani učiteľka

Titulok: Re:výlet

No toľkokrát určite nie :)

Odpovedať

—————

Dátum: 27.04.2011

Vložil: alzbetka chabadova

Titulok: co je lepsie???

ja si myslim ze by sme mali ist splavovat rieku orava!PRECO???lebo v jaskyni sme uz boli a splavovat rieku este niekto nebol!!!!:D




S POZDRAVOM:Alzbetka CHabadova

Odpovedať

—————

Dátum: 02.05.2011

Vložil: natalia adamovska

Titulok: Re:co je lepsie???

no betka chabadova ma pravdu v jaskyni sme uz boli vela krat

Odpovedať

—————

Dátum: 26.04.2011

Vložil: pani učiteľka

Titulok: Ahojte!

V Novinkách som uviedla, že si môžete vybrať svoj koncoročný výlet a dať to najavo hlasovaním v ankete. Tu vám poskytujem priestor, aby ste sa vyjadrili, prečo ste si vybrali práve tú možnosť výletu a nie inú. Tu máte možnosť nakloniť si svojich spolužiakov a rodičov pri hlasovaní na svoju stranu, aby bol zvolený ten váš vybraný výlet.
Aj ja sa chcem vyjadriť k tomu, prečo som dala hlasovať o výlete. Mne sa páčia obidve možnosti. Do úvahy treba brať aj počasie, ktoré môže splavovanie ohroziť, no jaskyňu nie. Finančne to bude vychádzať približne rovnako, lebo splavovanie na jedno dieťa stojí 8 eur a cesta autobusom je pomerne krátka. Vstup do jaskyne je 3,50 eura, ale je to veľmi ďaleko, čo sa odzrkadlí na poplatku za autobus.
Už teraz som zvedavá na váš názor a kde spolu pôjdeme na koncoročný výlet.

Odpovedať

—————